EXCEL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI
Microsoft Office paket yazılımı içerisinde yer alan Word ve Excel en çok kullanılan programlar olduğunu bilmeyen yoktur. Bununla birlikte veri tabanı oluşturmak için Access, mail yönetimi için Outlook gibi birçok opsiyonel tarafı bulunan bu paket işletmeler ve kamu kurumları için vazgeçilmezdir. Yazışmalar için MS Word daha fazla kullanılırken hesaplamalar ve tablolar oluşturmakta ise MS Excel daha çok tercih edilir.
Özellikle Excel kullanımı esnasında bazı formüllerden destek alınabilir ve bu desteğin neticesinde de özet raporlar oluşturulabilir. Ancak en doğru öğrenme yönteminin de uygulama olduğunu unutmamak gerekir. Her ne kadar bu konu ile alakalı ciddi eğitimler açılsa da bazen görsel ve yazılı eğitimler ile uygulamalar zorunlu olabilmektedir. Excel sınav soruları ve cevapları da öğrenmenin bir başka değerli yöntemidir.
Excel sınav soruları ve cevapları ile çalışınca beraberine uygulama da eklenirse bu programın oldukça kolay ve işlevsel olduğu görülecektir. Çünkü Excel uygulama soruları genelde en çok gerek duyulan konulardan olacaktır. Excel sınav soruları ve cevapları üzerine birkaç örnek sunmamız gerekirse;
Öncelikli olarak kişilerin basit bir şekilde nasıl tablo oluşturma işlemi yapacaklarını ve hücre biçimlendirme yapabileceklerini öğrenmeleri gerekmektedir.
Excel’de Tablo Oluşturmak Nasıl Yapılır?
Excel sınav soruları ve cevapları içerisinde en çok karşılaşılanlardan birisidir. Excel sınav soruları önce tablo oluşturmayı bilmek ardından formüllerle desteklenmek üzerine kurgulanır.
Verilerin girileceği hücrelere kenarlık eklenmesi durumunda baskı esnasında da görülebilecektir. Şablonu oluşturmak sizin ihtiyacınıza ya da keyfinize göre değişebilir. Hatta hazır şablonların kullanımı da etkili bir yöntem olabilir.
Ancak resimde de görüldüğü üzere bazı sütunları “$” ya da “TL” gibi simgelerle düzenlenmesi gerek. Hatta “ ortalama” ya da “sağa/sola yaslama” yaparak da tablo şekillendirme yapılması gerekebilir. Excel test sorularının vazgeçilmezleri arasında yer alır.
Excel Hücre Biçimlendirme Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir
Excel çalışma soruları içerisinde hücre biçimlendirmenin de önemi fazladır. Hücre biçimlendirme için işlem yapılacak olan sütun seçilir ve sağ tıklama ile “Hücre Biçimlendir” sekmesi açılır. Aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü oluşacaktır.
Excel sınav soruları ve cevapları ile çalışırken sıklıkla karşılaşılan bu işlemde eğer biçimlendirilecek olan hücre ya da hücreler rakamlardan oluşuyor ise sayı sekmesi altındaki kategorilerden uygun olanı seçilir. İşleme göre ondalık sayı ya da araya nokta hangisi uygunsa tercih edilir. Hizalama işlemi gerçekleştirilebilir ya da hücrelerin dolgu rengi belirlenebilir.
Bu işlemleri araç çubuklarından da kolayca yapabilmek mümkündür.
Excel soruları ve çözümleri üzerinden çalışıyor olmak görüldüğü üzere oldukça kolay bir öğrenme yöntemidir.
Aşağıdakilerden Hangisi Excel’de Doğru Bir Toplama Yöntemidir?
Bu soru farklı dört işlem için daima karşımıza çıkar. Bu nedenle Excel sınav soruları ve cevapları üzerinden çalışıyorsanız mutlaka dört işlem formüllerini bilmek gerekir. Çözüm örneğimiz de toplama ele alınacaktır. Bunun için birkaç yöntem vardır.
Çözüm-1: Formül Yazarak
“=Hücre1+Hücre2+Hücre3+…”
Ya da;
“=TOPLAM(Hücre1;Hücre2;Hücre3;…) veya “=TOPLAM(Hücre1:Hücre5)”
Çözüm-2: Otomatik Toplam
Bu yöntem ile alt alta ya da yan yana çok sayıda hücrenin toplanması sağlanır. Araç çubukları içerisinde “Otomatik Topla” işareti tıklanarak yapılır. Bu sayede formül kısa yoldan tek tıklama ile yazılmış olur.
Excel ile ilgili test soruları arasında dört işlem çok yer alır. Bunlardan “Çıkarma” işlemi toplam ile aynı özellikleri taşımaktadır. Ancak “Çarpım” için “*”, “Bölme” için “/” işaretleri kullanılmalıdır. Tabi matematik kuralları gereği önce çarpma ve bölme sonra toplama ve çıkarma yapılacağından çarpma ve bölme işlemlerinde parantezler kullanılması zorunludur.
Excel Kullanımında Eğer Nedir, Nasıl Kullanılır?
Excel sınav soruları ve cevapları incelendiğinde “EĞER” formülüne sıklıkla yer verildiği görülecektir. Bunu en kolay yoldan öğrenci notları olarak ifade edebiliriz. Yani Rakamsal notların harf notuna dönüştürülmesi gibi. Özetlersek “Not ortalaması 90 ile 100 arasında ise harf notu AA olur” gibi.
Resimde C Sütununa öğrencinin notu 80’den büyükse “BAŞARILI” değilse “BAŞARISIZ” yazmamızı sağlayan formülü inceleyebiliriz.
Excel soruları ve cevap anahtarı ile alakalı birçok dokümana sitemiz üzerinden erişebilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken bir şey var ki o da Excel kullanımını öğrenmek için bolca uygulama yapmak gerekmektedir.